COMUNA POIANA STAMPEI, JUDEȚUL SUCEAVA


Acasa

Despre institutie

Prezentare Generala

Obiective turistice

Datini si Obiceiuri

Transparenta decizionala

Informatii Publice

Alegeri 2024

Strategia Națională Anticorupție

Licitații masă lemnoasă

Proiecte

Juridic

Urbanism

situații de urgență

Taxe și impozite

Asistenta Sociala

A.P.I.A

Stare civila

deșeuri municipale

Plan de aparare al C.L.S.U. Poiana Stampei

harti si liste UAT-uri

P.U.G

Gazeta Comunei

Galerii Foto

Concursuri

Sugestii

Recesământul populației 2021

Contact

Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)
Bine aţi venit pe pagina web a primăriei Poiana Stampei, județul Suceava

Primaria Poiana Stampei

Situată într-o zonă plină de istorie şi legendă, la trecătoarea dintre Ardeal şi Bucovina, comuna Poiana Stampei reprezintă una dintre cele mai pitoreşti localităţi din ţară.

Atestată documentar încă din anul 1593, localitatea s-a dezvoltat de-a lungul secolelor, zestrea materială şi spirituală dobândită în timp fiind impresionantă.

Peste hotarul localităţii au trecut o mulţime de popoare migratoare, apoi turcii, austro-ungarii , nemţii , ruşii, fiecare dintre acestea contribuind la îmbogăţirea şi diversificarea culturii şi civilizaţiei.Cu toate acestea locuitorii acestor locuri şi-au păstrat cu sfinţenie "portul şi vorba" şi l-au etalat în cel mai natural mod la: biserică, nunţi, hore şi jocuri, iar, puţin mai târziu , în mod coregrafic, pe scenă.

La Poiana Stampei s-au purtat si se mai pastreaza printre cele mai frumoase costume populare din bucovina; traditiile si obiceiurile de iarna, de Paste sau alte sarbatori,ori cele care insotesc momente din viatza omului: nasterea,nunta,inmormantarea sunt deosebite si uitarea lor ar fi echivalenta cu pierderea unei comori.

fata cu floriVizitatorii sositi aici vor remarca desigur arhitectura specific bucovineană, cu case mari construite din lemn, multe dintre ele cu etaj, cu numeroase încăperi, cu frumoase decoraţii exterioare având motive florale sau geometrice, în general stilizate. Spre marginea aşezării casele sunt din ce în ce mai risipite, pierzându-se spre poalele munţilor, fapt care da o nota caracteristică peisajului in care se incadrează armonios.

De asemenea, călătorul ce poposeşte aici va admira, de bună seamă, frumosul port al localnicilor, dominat de culorile roşu şi albastru, sau al iei la care se disting verdele, albastrul, roşul şi movul.

În concluzie, nu ne rămane decât să vizităm aceste loc pitoresc din România.

Click pentru a descărca pliantul cu descrierea Comunei Poiana Stampei• Comunicat de presă - Măsuri pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă care lucrează în perioadele cu temperaturi ridicate extreme


• Anunț cadastru

• Anunț - afișare publică documente cadastru


Anunț licitație concesiune teren


Anunț rezervist voluntar


Anunț licitație închiriere terenGhid de finanțare a programului privind casarea autovehiculelor uzate


Anunț licitație publică în vederea închirierii pentru o periodă de 7 de ani, a trenurilor-pajişti în suprafaţa de 135,21 ha.


Anunț privind stabilirea sistemului de garanţie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile – implementarea Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) pentru ambalajele de băuturi
HOROSCOP

INFO

Informarea persoanelor vizate în conformitate cu GDPR

Regulament general privind protecția datelor cu caracter personal


Hotarare privind aprobarea numărului de posturi, funcţii publice, personal contractual, organigrama şi statul de funcţii din aparatul de specialitate al primarului comunei Poiana Stampei, judeţul Suceava pentru anul 2016

Hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al comunei Poiana Stampei, judeţul Suceava


Program:


Luni - Vineri: 8.00 - 16.00Program de audiențe, instituția prefectului - Județul Suceava:

 
Copyright © 2013 Comuna Poiana Stampei