PRIMĂRIA COMUNEI POIANA STAMPEI, JUDEȚUL SUCEAVA


Acasa

Despre institutie

Prezentare Generala

Obiective turistice

Datini si Obiceiuri

Transparenta decizionala

Informatii Publice

Strategia Națională Anticorupție

Licitații masă lemnoasă

Proiecte

Juridic

Urbanism

situații de urgență

Taxe și impozite

Asistenta Sociala

A.P.I.A

Stare civila

deșeuri municipale

Plan de aparare al C.L.S.U. Poiana Stampei

harti si liste UAT-uri

P.U.G

Gazeta Comunei

Galerii Foto

Concursuri

Sugestii

Recesământul populației 2021

Contact

Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)


Balul Gospodarilor

Balul gospodarilorIn fiecare an Primaria Poiana Stampei organizeaza Balul Gospodarilor, unde pot lua parte familii de oameni gospodari din comuna Poiana Stampei.  Pregatirile pentru organizarea acestui bal inceput cu o luna in urma iar vestea ca primaria organizeaza mare bal la Caminul Cultural din comuna s-a raspandit foarte repede, drept urmare numarul de locuri pus la dispozitie 300 persoane a fost epuizat cu rapiditate.

Balul tine pana in zorii zilei de duminica, participantii, gospodari din tata in fiu , dovedesc ca stiu sa conserve traditia si ca stiu cel mai bine obiceiurile vechi de secole din aceste locuri. Acest bal coincide cu inceputul postului sfintelor sarbatori de Paste – lasatul de sec.

Putini au lipsit de la marele eveniment , manifestarea scotindu-i din casa pe cei dornici de distractie , care daca nu au venit ca sa danseze au venit pentru ai admira pe cei care si-au demonstrat talentele de dansatori, pentru a-si etala frumusetea costumului popular, cu cusaturi specifice locului, pentru a gusta din bucatele traditionale sau , de ce sa nu o recunoastem , pentru a mai afla ce se mai intampla prin comuna.

Primii care au urcat pe scena au fost membrii Ansamblului Poienita , condus de Petrica Chiforescu – director camin cultural Poiana Stampei, si taraful condus de studentul Danut Lacatus . Tinerii interpreti si solisti instrumentali, toti copii din comuna Poiana Stampei au incalzit sufletele gospodarilor care si-au luat nevestele si copii la dans facand sa rasune sala de ropotul picioarelor in ritmul batutelor si sarbelor moldovenesti.

Intre horele in care oamenii se infrateau la dans , cu mainile dupa umerii celor din jur, au sustinut recitaluri interpreti de muzica populara Mirela Petrus din Bistrita si Suceveanul Marius Zgaianu, programele sustinute de ei fiind rasplatite cu indelungi aplauze.

Tinerii si varstnicii participanti la acest bal au facut ca, pentru o seara , problemele cotidiene sa dispara, pentru a lasa loc bucuriei si mandriei de a fi locuitor al acestei comune de la granita de judet, ei dovedind ca balurile organizate, iarna, la Poiana Stampei sunt manifestari care arata ca, chiar daca satul s-a modernizat, traditiile au ramas.

HOROSCOP

INFO

Informarea persoanelor vizate în conformitate cu GDPR

Regulament general privind protecția datelor cu caracter personal


Hotarare privind aprobarea numărului de posturi, funcţii publice, personal contractual, organigrama şi statul de funcţii din aparatul de specialitate al primarului comunei Poiana Stampei, judeţul Suceava pentru anul 2016

Hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al comunei Poiana Stampei, judeţul Suceava


Program:


Luni - Vineri: 8.00 - 16.00Program de audiențe, instituția prefectului - Județul Suceava:

 
Copyright © 2013 Comuna Poiana Stampei - Webmaster: IF Luca