COMUNA POIANA STAMPEI, JUDEȚUL SUCEAVA


Acasa

Despre institutie

Prezentare Generala

Obiective turistice

Datini si Obiceiuri

Transparenta decizionala

Informatii Publice

Alegeri 2024

Strategia Națională Anticorupție

Licitații masă lemnoasă

Proiecte

Juridic

Urbanism

situații de urgență

Taxe și impozite

Asistenta Sociala

A.P.I.A

Stare civila

deșeuri municipale

Plan de aparare al C.L.S.U. Poiana Stampei

harti si liste UAT-uri

P.U.G

Gazeta Comunei

Galerii Foto

Concursuri

Sugestii

Recesământul populației 2021

Contact

Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)


Pozitie geografica si limite

Primaria Poiana Stampei

Comuna Poiana Stampei este situată în partea de sud-vest a judeţului Suceava, în Bazinul Dornelor, în lungul Drumului Naţional 17, Vatra-Dornei - Bistriţa, artera de trafic naţional şi european. Satele comunei s-au dezvoltat în lungul râului Dorna, care colectează spre vărsare toate apele ce curg în această zonă.

Cuprinsă între 47º14' - 47º22' latitudine nordică şi 22º02' - 25º18' longitudine estică şi situată la 823 m altitudine, comuna Poiana Stampei se întinde pe o suprafaţă de 177 km², fiind una dintre cele mai pitoreşti zone ale Moldovei.

Comuna este strajuită la vest de munţii mărunţi ai Bârgăului, iar la sud de zidul înalt al Munţilor Călimani. Se învecinează la nord cu comuna Dorna Candrenilor, la est cu Dorna Candrenilor şi Şaru Dornei, la sud cu judeţele Harghita şi Mureş, la vest cu judeţul Bistriţa Năsăud.

Suprafeţe mari de pădure, de fâneţe şi păşuni le-au oferit locuitorilor posibilitatea de a se ocupa de creşterea animalelor şi valorificarea produselor animaliere şi ale pădurii (lemn, fructe de pădure, ciuperci).

Având în vedere că amplasarea comunei Poiana Stampei este într-o zonă înconjurată la vest de Munţii Bârgăului, la nord de Depresiunea Dornelor, la est de Munţii Bistriţei, relieful este ondulat, având culmi în partea de aval, iar în partea superioară a pârâielor, de culmi proeminente şi văi înguste. Altitudinea medie a zonei este de 800 m., cu vârful Pietrosu de peste 2000 m. şi Tămău - 1800 m. Masivele importante sunt: la est Munţii Bistriţei şi la sud Munţii Călimani.

Comuna Poiana Stampei are în componenţa sa satele: Poiana Stampei (resedinţă administrativă), Căsoi, Dornişoara, Pilugani, Tătaru, Teşna şi Prăleni.

HOROSCOP

INFO

Informarea persoanelor vizate în conformitate cu GDPR

Regulament general privind protecția datelor cu caracter personal


Hotarare privind aprobarea numărului de posturi, funcţii publice, personal contractual, organigrama şi statul de funcţii din aparatul de specialitate al primarului comunei Poiana Stampei, judeţul Suceava pentru anul 2016

Hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al comunei Poiana Stampei, judeţul Suceava


Program:


Luni - Vineri: 8.00 - 16.00Program de audiențe, instituția prefectului - Județul Suceava:

 
Copyright © 2013 Comuna Poiana Stampei